Arhiv objav o poteku sanacij industrijskih tlakov

31.5.2014.2014

Izdelava vzorca v muzeju Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij: podjetje, ki vodi v omenjenem objektu sanacijska dela, je naročilo izdelavo vzorca sanacije tlaka za kasnejšo izvedbo. Na drugem objektu v Dobu pri Domžalah izvajamo sanacijo tlaka v proizvodnji za predelavo mesa. Izdelali bomo tlak za visoke kemične, toplotne in mehanske obremenitve ter antistatični epoksi tlak.

21.5.2014.2014
SOP International d.d. – končali smo z deli na projektu izvedbe epoksi tlaka in antistratičnega epoksi tlaka. Dela smo izvajali v novem proizvodnem prostoru omenjenega podjetja v Krškem. Na podlagi sodelovanja iz preteklih let smo si pridobili zaupanje naročnika. Kakor pri prejšnji izvedbi (2013) prav tako nove proizvodne hale, so se odločili za sivo in zeleno barvo epoksi premaza, s čemer so ločili povozne poti od delovnih površin. Edina razlika je tokrat, da smo na željo naročnika namesto zaokrožnic na stikih vertikala-horizontala namestili PVC trakove.

Temeljni premaz epoksiEpoksi tlak SOPIzvedba epoksidnega temeljnega premazaSika epoksi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.5.2014.2014
Naši projekti v Goriških Brdih se nadaljujejo; za naročnika vinarja Simčič in Fana izvajamo polirane betonske tlake in zatesnitve prebojev v bazenu. V obeh primerih gre za reprezentativna objekta oz. za kulinarično-turistično lokacijo. Zaradi ugodnih vremenskih pogojev, bomo izvedli tudi poliuretansko hidroizolacijo.

12.5.2014.2014
Nadaljujemo z izdelavo epoksidnih tlakov v prostorih podjetja Plamtex. Uporabljena je tehnologija debeloslojnega protizdrsnega epoksi premaza v osnovni RAL barvi, ki rezultira v odpornem in dolgotrajno obstojnem industrijskem tlaku.

23.4.2014.2014
Danes smo pričeli s projektom na SOP International d.d.. Podjetje je pridobilo nove proizvodne prostore in na podlagi dobrih izkušenj iz preteklih projektov, so nas ponovno angažirali za izdelavo epoksidnih tlakov. Danes je sprva na vrsti peskanje novega betonskega tlaka, v prihodnjih dneh pa bomo izvajali temeljni premaz, seveda tudi tokrat s proizvodi Sika.

14.3.2014
Na objektu Plamtex bomo izdelali vzorčna polja za epoksi tlake. Investitor se bo na podlagi vzorcev odločil za tehnologijo in morebitno izvedbo epoksi tlakov. Objekt je novogradnja.

30.2.2014
Zima nas je presenetila s toplimi dnevi, ki že spominjajo na pravo pomlad, zato so se pričeli tudi klici za dela na višini. Stanovalci večstanovanjskega bloka v Ljubljani želijo zaščito proti golobom, ki se zadržujejo na določenih predelih fasade in “osrečujejo” stanovalce s svojimi iztrebki. Na srečo obstaja hitra in dologtrajna rešitev – zaščita z mrežo in bodicam iz materialov, odpornih na UV svetlobo. Problem je za kar nekaj let rešen.

20.2.2014
Na objektu SOP International bomo izvajali zaščito lovilnih bazenov z zaščitnim premazom. Po predhodnem čiščenju bomo nanesli temeljni premaz na vodni osnovi in nato celotno površino zaščitili z elastičnim premazom za beton proizvajalca Sika. Dela bomo izvajali v mesecu marcu.

15.1.2014
Na dveh turističnih objektih v Goriških brdih bomo izvajali dekorativne tlake: dekorativne betonske tlake z učinki acid stain in micro topping, ponekod bomo izdelali poliran beton in dekorativni kvarc kolor tlak. Omenjene rešitve so v zadnjem času vedno bolj priljubljene tudi v slovenskem okolju, čeprav so na trgu že kar nekaj časa. Kljub nekoliko višji začetni investiciji, je takšna rešitev dolgoročno cenejša, saj se vsi omenjeni tlaki odlikujejo po trpežnosti in dolgotrajnosti (karakteristike betona). Vrednost tako izvedenega tlaka oplemeniti tudi visoko estetski izgled, ki prostoru doda duh po urejenosti in modernosti.

5.1.2014
Z novim letom smo pričeli z deli z nekoliko umirjenim ritmom, vendar se nam v drugi polovici januarja že obetajo novi projekti. Na vidiku so izvedbe poliranih betonov, microtopping dekorativnih tlakov in zaščitnih premazov v lovilnih bazenih. Gre seveda za različne objekte: dekorativne izvedbe so vezane na turistično-reprezentativne prostore, zaščitni premaz lovilnih bazenov pa na industrijsko okolje. Vač sporočimo v prihodnjih dneh.

25.12.2013
Želimo vam veliko uspehov in zdravja v letu 2014, ob Božiču pa prijetno druženje z vašimi najbližjimi!

20.12.2013
Na objektu v Malem Cirniku smo ponovno pričeli z deli. Kakor v prejšnjih mesecih, je ponovno potrebno izvesti poliuretanske obloge na tleh in stenah kopalnice in izvesti geberite. Poliuretanski tlak bomo izvajali v protidrsni različici, zaradi uporabe v kopalnici.

15.12.2013
Na objektu ETI Elektroelement v Izlakah smo ponovno začeli izvajati dela. Tokrat izvajamo samorazlivni epoksidni tlak na povoznih rampah. Približujejo se prazniki, kar za nas pomeni večinoma povečan obseg dela, saj proizvodni obrati običajno v tem času planirajo sanacije.

11.12.2013
Ponovno izvajamo dela v SIP Strojna industrija d.d., tokrat smo tlak frezali, saj je bil izjemno močno zamaščen. Sledile so epoksi izravnave in kitanje, kot zaključni sloj pa debeloslojni epoksi premaz. Kmalu bomo objavili tudi video predstavitev izvedbe.

1.12.2013
Mesno predelovalni obrat HOT HORSE: izvedli smo sanacijo obstoječega tlaka. Podlago smo zbrusili, izvedli zaporo vlage z vodnim epoksijem in na koncu izvedli epocem tlak, ki je namenjen visokim obremenitvam v mehanskem in toplotnem smislu.

24.11.2013
V Mesariji Krušič smo ponovno zavihali rokave in izvedli pur-cem tlak v ločenem prostoru. Tehnologija je bila klasična; brušenje obstoječega tlaka, temeljni premaz, pur-cem. Mesarija je dobila izvrsten tlak, ki je odporen na zelo velike termične in mehanske obremenitve, hkrati pa je lahko ves čas v stiku z vlago.

18.11.2013
Danes so se pričele priprave na nov projekt – izvedba sanacije tlaka in izvedba samorazlivnega epoksi tlaka v skladiščnih prostorih v Komendi. Najprej bo potrebno prebrusiti in očistiti celotno talno površino , sanirati morebitne razpoke in pokitati dilatacije. Ko se izvede brušenje, se izkaže ali je potrebno izvesti še kakšna dodatna dela.

15.11.2013
V Malem Cirniku smo izvedli zaključni sloj protidrsnega epoksi tlaka. S tem je projekt zaključen. Kmalu vas bomo razveselili s fotografijami končnega stanja.

14.11.2013
Danes gemo še zadnjič v tem mesecu v Lendavo. Pokitati je potrebno zaključke, pobrati zaščitne trakove in predati kopalnice naročniku. Boljše bi res težko naredili, smo pa za eno kopalnico porabili 8 rok (EpoCem, 3x epoksi primer, kitanje padcev z epoksi kitom, poliuretanska membrane in pa 2x matiranje).
V Malem Cirniku pa še ne bomo končali. Danes se izvaja poliuretanska membrana v kopalnicah in protidrsni epoksi tlak v interierju. Barva epoksi tlaka je zelo nehvaležna-temna, zato se vidi vsaka napaka. Potrebno je delati počasi in pedantno.

13.11.2013
V Lendavi (Varis d.d) sledi matiranje z mat lakom v zanimivi barvi (rožnata). Celotna tehnologija je bila predpisana s strani švicarskih projektantov, zato seveda ne čudi, da so izbrali najdražje in najkvalitetnejše materiale (za lažjo predstavo: kataloška cena laka je 59 eur/kg ☺).
V Cirniku pa seveda spet barvanje sten; naloga bo zahtevna oziroma dolgotrajna,
saj so fantje ob prihodu dočakali prijetno presenečenje: 45 stopinj v hiši, saj je nekdo od lastnikov objekta napačno nastavil ogrevanje, tako, da imajo fantje sedaj brezplačno savnanje (malo heca).

12.11.2013
Danes bomo rezali dilatacije (SIP d.d.), nato pa vse pokitali s trajnoelastičnim kitom Sikaflex PRO 3. Po končanem kitanju sledi pospravljanje in premik na drugo gradbišče. Vračamo se v Lendavo, kjer moramo končati kopalnice za nemškega naročnika. Izvaja se samorazlivni poliuretanski tlak. Druga skupina se seli v Mali Cirnik, kjer nas prav tako čakajo kopalnice in del interierja. Tudi tam izvajamo poliuretanski tlak ter protidrsen epoksi tlak v interieju.

11.11.2013
SIP Strojna industrija d.d.: dela izvajamo na predelu, kjer imajo laserje, ki so nujno potrebni za proizvodnjo, zato smo z deli pričeli šele ob 14 uri, ko se proizvodnja zaključi.  Ker je bila površina seveda umazana (vožnja z viličarji) smo morali površino ponovno prebrusiti. Celotno površino smo preplastili s končnim epoksi premazom debeline 0,7 mm. Skupna debelina epoksi tlaka je 3-4mm.  Pod je pripravljen za največje obremenitve. Vsa dela izvajamo izključno z proizvodi proizvajalca Sika.

10.10.2013
Nedelja je čas za počitek, vendar ne za nas. Na delu, kjer se je betonski tlak odluščil do globine 5 cm, smo izvedli izravnavo z epoksi cementno malto (cca 4 mm), ki obenem služi tudi kot zapora vlage. Danes moramo izvesti klančine iz epoksi malte (saj so nivoji sedaj različni), da omogočimo vožnjo z viličarjem.
Klančine bomo izvajali s hitrovezno epoksi smolo in jih po eni uri zalili z isto smolo (Sikafloor 159). Naknadno izvedemo še temeljni premaz. Ostalo površino bomo prebrusili in pokitali z epoksi kitom. Izvede se druga roka temeljnega epoksi premaza.

9.11.2013
Ker proizvodnja ne more delati ob sanaciji tlakov, moramo delati tudi med vikendom. Po včerajšnjem frezanju bomo danes celotno površino še prebrusili, posesali in izdelali izravnave. Majhen del povozne poti cca 40 m2 se je odluščil do globine 5 cm. Zaradi suma prisotnosti vlage bomo površino preplastili z epoksi cementno malto, ki služi kot zapora vlage. Ko bodo izravnave suhe (ker imamo hitrovezno epoksi smolo bodo suhe v 3 urah) jih enkrat zalijemo z epoksi smolo in izvedemo temeljni premaz po celotni površini.

8.11.2013
Spočiti, saj smo včeraj zaključili hitreje kot običajno, smo spet v Šempetru. Danes odrežemo in zakitamo dilatacije in se preselimo v drugo proizvodno halo. Sanirati je potrebno celotno povozno pot, kjer se star epoksi tlak lušči od podlage, obenem se na cca 30% površine lušči tudi betonski tlak cca 1 cm debeline. Celotno površino bomo pofrezali, naredili izravnave z epoksi malto in celotno stvar preplastili z epoksi tlakom, debeline 3-4mm.

V Lendavi sledi  samorazlivni poliuretanski tlak, ker smo površino odlično pripravili bomo imeli enostavno delo.

7.11.2013
Po včerajšnjem dolgem dnevu smo se vrnili nazaj v proizvodne hale SIP, strojna industrija d.d.. Danes izvedemo drugo roko debeloslojnega epoksi premaza. Glede na včerajšnji rezultat ne bomo imeli težkega dela.

Na drugem objektu (Varis Lendava), kjer izvajamo poliuretanski tlak v kopalnicah, je potrebno izvesti še kitanje padcev ob sifonu in pa tretjo roko temeljnega epoksi premaza, saj je bil beton zelo porozen.

6.11.2013
Nadaljujemo z deli v Šempetru (SIP d.d.). Danes sledi naslednja faza: obrusili bomo površino, ki smo jo včeraj preplastili s temeljnim epoksi premazom in polno posuli. Po brušenju sledi kitanje in nato prva roka končnega epoksi premaza. Epoksi tlak dobiva končno podobo in investitor je zadovoljen.

Na drugem objektu v Lendavi (VARIS d.d.) sledi druga roka epoksi primerja. Imamo precej zahtevno nalogo, saj so nam sifone postavili čisto v kot in imamo izredno velike padce. Izvedba samorazlivnega poliuretanskega tlaka bo zahtevna.

Tretje gradbišče v Malem Cirniku se počasi zaključuje. Izvajali smo poliuretanski tlak v kopalnicah, kjer smo obdelali tudi stene. Kitanje sten je bilo zahtevno opravilo, saj je bilo potrebno pokitati stene s posebnim epoksi kitom, kateri se dosti težje obdeluje kot običajni (Jubolin) kiti. Danes zalijemo epoksi malto in s tem pripravimo podlago za končni samorazlivni epoksi tlak.

5.11.2013
Danes smo se vrnili v prostore proizvodnje SIP d.d., kjer izvajamo debeloslojni epoksi tlak, debeline 3-4mm. Omenjeni industrijski tlak izvajamo na povoznih poteh, kjer so obremenitve izredno velike, podlaga pa je zamaščena do te mere, da bi marsikdo zmotno menil, da gre pravzaprav za asfalt. Iz teh razlogov smo se odločili za sledečo tehnologijo:  obstoječi betonski tlak smo frezali v globino 3 cm. Sledilo je brušenje in sesanje površine. Izvedli smo tudi temeljni epoksi premaz Sikafloor 156 in površino polno posuli s kremenčevim peskom. Danes sledi ponovno brušenje in drugi temeljni epoksi premaz. Glede na stanje po prvi roki zadeva izgleda odlično, zato bo končni produkt – epoksi tlak visoke abrazijske odpornosti – zagotovo izjemen. Vsa dela izvajamo izključno s proizvodi proizvajalca Sika.

Na drugem gradbišču (Varis – Lendava) izvajamo kopalnice za nemškega naročnika. Izvedbene zahteve so zelo visoke. Na poliuretanskem tlaku ne sme biti niti najmanjših napak (smet v velikosti polovice bucikine glave je nesprejemljiva). Čeprav je epoksi oz. poliuretan mogoče vgrajevat samo na podlago, ki ima vlažnost manšjo ali enako 4%, se v tem primeru poliuretanski tlak kljub vsemu izvede na svež beton. Pred tem pa smo vgradili epoksi cementno malto, ki služi kot zapora vlage. Sedaj sledi nanos epoksi primerja.

23.10.2013
V objektu za predelavo mesa v Ljubljani smo pričeli z izvedbo sanacije tlakov. Nameravali smo zbrusiti in aktivirati star epoksi tlak, vendar se je izkazalo, da odstopa od podlage. Podlaga so keramične ploščice, pod katerimi ni izvedena hidroizolacija, kar je tudi vzrok odstopanja starega epoksidnega tlaka. Odstranili smo star tlak in izvedli zaporo vlage s Sikafloor Epocem 81.

V Malem Cirniku izvajamo talne in stenske obloge kopalnice na novogradnji – na tleh polagamo poliuretanski tlak, stene pa bodo obložene z epoksijem na vodni osnovi.