Epoksi tlaki

1.SAMORAZLIVNI EPOKSI TLAK
2.EPOKSI PREMAZ
3.ANTISTATIČNI EPOKSI TLAK
4.EPOKSI IMPREGNACIJA

V industrijskih prostorih, pa tudi v komercialnih, skladiščnih, laboratorijskih prostorih, so tlaki izpostavljeni nenehnim hudim obremenitvam ter morajo ustrezati mnogim zahtevam, kot je antistatičnost, neprašnost, mehanska odpornost ipd. Epoksi tlaki izpolnjujejo vse omenjene zahteve in so zato najprimernejši v tako zahtevnih okoliščinah. Njihova uporaba postaja vedno pogostejša, saj so izredno trpežni proti mehanskim in kemičnim poškodbam, so protiprašni in upogibno trdni. Epoksi tlak se ponaša z izredno dobro oprijemljivostjo na betonske podlage in je ob izbiri primernega sistema odporen proti najrazličnejšim kemikalijam, topilom, čistilom, lugom, kislinam, prenaša zelo velike temperaturne obremenitve, je elektro prevoden ter ne oddaja statične elektrike. Lahko ga uporabimo tudi za izravnave neravnih betonskih podlag v obliki epoksicementne malte.

EPOKSI TLAKI V INDUSTRIJI

V industrijskih obratih je še posebej pomembno, da tlak kljubuje vsem obremenitvam in pogojem, katerim je izpostavljen. Nezaščiten betonski tlak temu ne zadošča, saj ni dovolj nosilen, odporen proti udarom, abraziji, toplotnim šokom in razlitim kemikalijam. Epoksi tlak v tem primeru omogoči, da se tem zahtevam zadosti ter ponuja možnosti izvedbe nedrsne površine tal različnih struktur, ki je enostavna za vzdrževanje (čiščenje s čistili in stroji), nevpojna in dobrega videza. Da bi prišli do omenjenih rezultatov, je potrebno obstoječi betonski tlak preplastiti s polimernim zaključnim tlakom.

POLAGANJE EPOKSI TLAKA

Epoksi tlak polagamo v tistih prostorih, kjer želimo pridobiti neobčutljiva tla in estetski videz prostora. Največkrat ga srečamo v industrijskih prostorih, mehaničnih delavnicah, skladiščih, avtomobilskih servisih, garažnih hišah, industrijskih kuhinjah, laboratorijih, bolnišnicah in lekarnah. Danes se je ponudba materialov za izvedbo epoksi tlaka tako razmahnila, da se zaradi estetskega videza ljudje zanje odločajo tudi v privatnih prostorih (kopalnice, kuhinje, garaže, nakupovalna središča, čakalnice). So namreč brezšivni (brez prehodov) in izvedljivi v dekorativnih različicah (barvni lističi ipd.). Glede na izvedbo in končni izgled ločimo več sistemov, pri izbiri pa moramo upoštevati standarde, ki jih mora tlak dosegati, obstoječe stanje tlaka in morebitne estetske vidike.

Dela izvajamo s produkti proizvajalca Sika, ki nam nudi tudi vso potrebno tehnično podporo. Dela izvajamo po vsej Sloveniji.