Brušen beton

Pri brušenju betona uporabljamo tehnologijo HTC Superfloor, pri kateri se betonu mehansko odstrani vrhnjo plast in izpostavi spodnjo, močnejšo. Tla brusimo in poliramo s HTC stroji in diamantnim orodjem ter tako ustvarimo gladka tla, ki so estetsko in funkcionalno izvrstna.

Takšen sistem brušenja je primeren za izelavo talnih površin tako v industrijskih kot javnih prostorih, na primer v šolah, knjižnicah in nakupovalnih središčih, saj je razen dobrega izgleda tudi izredno trpežen. Zaradi visoke odbojnosti poliranega betona je prostor hkrati tudi svetlejši.
V tovarnah, skladiščih in pravzaprav vsem industrijskem okolju delujejo prostori, ki imajo HTC Superfloor poglajena tla, videti prijaznejši in bolj urejeni. Tako obdelana betonska tla niso občutljiva na visoko težo tovornih prevozov, nasprotno, celo blažijo vibracije, ki nastajajo zaradi razne mehanizacije in ji s tem podaljšajo življenjsko dobo.
Beton je kot zaključni sloj dolgo časa ostajal neprivlačen, danes pa ga najdemo celo v estetskih izvedbah javnih prostorov in v mnogih privatnih stavbah. HTC Superfloor nam omogoča, da ustvarimo tla, ki so vzdržljiva, visoko sijajna in estetskega videza. Intergriramo jih lahko v malodane vsak prostor.